
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 55 min
25 sztuk
Składniki
Posypka
-
pomarańcza ekologiczna1
-
wiórków kokosowych120 g
Mini pączki
-
syropu z agawy (patrz wariant)100 - 130 g
-
cukru trzcinowego50 g
-
mleka kokosowego150 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia50 g
-
likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)10 g
-
mąki pszennej280 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
149.7 kcal /
626.7 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
16.2 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kakaowe mini galette z gruszkami
1 godz. 30 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Faworki bezglutenowe
1 godz. 15 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Pączki wegańskie z batatem
2 godz. 40 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min
Smoothie proteinowe po treningu
10 min