
Wersje kompatybilne
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Posypka
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 120 g wiórków kokosowych
Mini pączki
- 100 - 130 g syropu z agawy (patrz wariant)
- 50 g cukru trzcinowego
- 150 g mleka kokosowego
- 50 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia
- 10 g likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)
- 280 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 626.7 kJ / 149.7 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 Std. 30 Min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 Min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Pączki wegańskie z batatem
2u. 40min
Faworki bezglutenowe
1 Std. 15 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1h 45min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Kuloodporna kawa
10 Min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Wegańskie naleśniki
50 Min