Urządzenia i Akcesoria
Herbata chai masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
3 porcje
Składniki
-
1 ziarno kardamonu, całe
-
3 goździki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
4 ziarna pieprzu czarnego
-
700 g wody
-
500 g mleka
-
20 g cukru
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
-
5 torebek czarnej herbaty5 torebek herbaty chai
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż kaszmirski
30 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Lody lawendowe
10 godz. 50 min
Napój imbirowy
10 min
Kurkuma chai
15 min
Dal makhani
13 godz. 20 min
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Chai Latte
30 min
Złote mleko z kurkumą
10 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Czekoladowy grog z pomarańczą
10 min
Gorąca czekolada z kardamonem
15 min