Urządzenia i Akcesoria
Herbata chai masala
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
3 porcje
Składniki
-
1 ziarno kardamonu, całe
-
3 goździki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
4 ziarna pieprzu czarnego
-
700 g wody
-
500 g mleka
-
20 g cukru
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w plastry
-
5 torebek czarnej herbaty5 torebek herbaty chai
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
435 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenne mleko daktylowe
20 min
Ryż kaszmirski
30 min
Migdałowe matcha latte
10 min
Kurkuma chai
15 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Złote mleko z kurkumą
10 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Rozgrzewająca herbata z hibiskusa
30 min
Napar imbirowy
20 min
Mango lassi - hinduski koktajl jogurtowy
10 min