Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g czerwonych buraków, marynowanych, przekrojonych na pół, plus dodatkowo 2 łyżki zalewy (patrz wariant)
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 4 żółtka
- 5 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 894 kJ / 214 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 623 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka makaronowa z czerwonym pesto i szynką drobiową
1h
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 20 Min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 Std. 30 Min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1小时 50 分钟
Gratin z dorsza
50min
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1h 5min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1h
Kurczak w zielonym sosie mole
1h 10 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 Std. 30 Min
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 Std. 15 Min
Kurczak curry pieczony w cieście (Złota poduszka)
2h 45min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2h