Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g czerwonych buraków, marynowanych, przekrojonych na pół, plus dodatkowo 2 łyżki zalewy (patrz wariant)
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 4 żółtka
- 5 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 894 kJ / 214 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 623 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2u. 10min
Bento z onigiri i omletem
1h 15min
Rösti (TM5)
40 min
Duo z buraka
35min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8u.
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
45 Min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2h 40 min
Gratin z dorsza
50min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1h 20min
Perliczki pieczone z jałowcem
2h
Sałatka azjatycka z klopsikami
4u. 20min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1h 20min