Urządzenia i Akcesoria
Biff à la Lindström
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g czerwonych buraków marynowanych, przekrojonych na pół, plus dodatkowo 2 łyżki zalewy (patrz wariant)
-
15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
4 żółtka
-
5 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
623 mg
Białko
31 g
Kalorie
894 kJ /
214 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY Z HISTORIĄ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1 godz. 30 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Massaman curry z kurczakiem
1 godz. 40 min
Kedgeree z dorszem i żółtkami z Varomy
55 min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 godz. 25 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Kurczak w sosie śliwkowym
1 godz.
Kurczak Marengo
55 min