Zupa z ravioli i wołowiną

4.2 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 300 - 400 g steka z polędwicy wołowej pokrojonego w 2 mm plastry
    300 - 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 250 - 300 g świeżego makaronu, typu ravioli o czasie gotowania 3-4 min, z dowolnym farszem
  • natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376.6 kcal / 1575.8 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 608.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...