Chausson nîmois

Chausson nîmois

4.8 17 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine de blé
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
  • farine pour le plan de travail
La garniture
  • 190 g de morue dessalée en brandade, en conserve
  • 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 1 pincée de piment d'Espelette
  • 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
Le montage
  • 1 œuf battu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 391.5 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 2573.7 kJ / 620.3 kcal
Tłuszcz 51.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...