
Urządzenia i Akcesoria
Chausson nîmois
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 portions
Składniki
La pâte feuilletée
-
de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)200 g
-
de farine de blé200 g
-
d'eau froide90 g
-
de sel½ c. à café
-
farine pour le plan de travail
La garniture
-
de morue dessalée en brandade, en conserve190 g
-
de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.2 c. à soupe
-
de sel1 pincée
-
de poivre moulu1 pincée
-
de piment d'Espelette1 pincée
-
d'herbes de Provence déshydratées1 c. à soupe
Le montage
-
œuf battu1
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
620.3 kcal /
2573.7 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
51.7 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
391.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Plateau télé
20 Przepisów
Francja
Francja