Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- farine, pour le plan de travail
La garniture
- 190 g de morue dessalée en brandade, en conserve
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
Le montage
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2573.7 kJ / 620.3 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 391.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30 Min
Pizza poivron chèvre et chorizo
2h
Pizza quatre fromages
1sa 45 dk
Empanadillas
45 分钟
Rolls de mozzarella à l'ail et aux champignons
3 Std.
Croque-monsieur aux champignons
2sa 10 dk
Pain tordu à l’armagnac et confit d’ail
3h 15min
Brioche espagnole
2h 45min
Croquettes au jambon de bœuf et fromage de chèvre
9h 20 min
La pichade de Menton
4h
Couronnes de Pâques
3h 45min
Cocas niçoises
3h 15min