Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'eau
- 30 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 70 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- 400 g de farine à pain
- 1 c. à café de sel
- 120 g d'emmental, détaillé en cubes (2 x 2 cm)
- 16 graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1368.3 kJ / 327 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 305.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains au chocolat
16sa 10 dk
Baguette viennoise
2j 30 menit
Dinner rolls anglais
3h 35 min
Pain sarde
3j 50 menit
Goulash de bœuf, dumplings de pain - Cheesecakes individuels
2j 10 menit
Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo
1j 30 menit
Muffins à la farine complète, œufs mollets et lard
2 Std. 50 Min
Muffins anglais
4 godz. 10 min
Hot dog au bœuf haché et sauce barbecue
3h 45min
Gaufre raclette
1 Std. 40 Min
Muffins anglais à la farine complète
2j 10 menit
Petits pains au lait et sucre perlé
3 godz. 25 min