Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de fenouil, coupé en morceaux
- 150 g de carottes, coupées en morceaux
- 150 g de poireau, coupé en morceaux
-
20
g de gingembre frais, coupé en morceaux
lub 1 c. à café de gingembre en poudre -
10
g de curcuma frais
lub 1 c. à café de curcuma en poudre - 35 g de beurre
- 200 g de tacaud, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 5 feuilles de brick
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 181.5 kJ / 43.5 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 110.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte feuilletée express au curry
1h
Miniclub-sandwichs
1 godz. 30 min
Acras de morue
24h
Tartelette aux coques
1 godz. 30 min
Sardines farcies aux épinards et aux tomates confites
45 min
Nuggets de poisson, dip au potiron
45 min
Opérette de fruits de mer
1h 40min
Pizzas marinara
3h
Hamburger tex-mex
4h 25min
Samoussas au colin
50 min
Bar cuit au four à l'italienne avec trempette aux poivrons grillés et salade de fenouil
40 min
Tarte fine aux pommes
2h 25min