Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
bouquet de coriandre fraîche, équeuté
lub 1 bouquet de persil frais, équeuté -
300
g de halloumi, coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
lub 300 g de feta, coupée en morceaux -
12
feuilles de pâte filo (ou phyllo)
lub 12 feuilles de brick - huile neutre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Brochettes chich taouk, houmous et salade aux graines
1h 40min
Naans au fromage
2 godz. 25 min
Brochettes de kefta
55min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1 godz. 45 min
Fatayers aux épinards
1h 40min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 min
Bagel au bleu des Causses
1 Std. 20 Min
Bagel au saumon fumé et roquette
2 Std. 5 Min
Baklavas libanais
1h 5min
Pastilla
2h 20min