![Rekakats libanais Rekakats libanais](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/317E09C1-E784-499C-B27C-4F65C94A2FEB/Derivates/7826d6ff-6189-46c7-abe7-05c73549428b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
bouquet de coriandre fraîche, équeuté
lub 1 bouquet de persil frais, équeuté -
300
g de halloumi, coupé en morceaux (voir "Conseil(s)")
lub 300 g de feta, coupée en morceaux -
12
feuilles de pâte filo (ou phyllo)
lub 12 feuilles de brick - huile neutre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Falafels
24h
Fatayer au fromage et menthe
2h
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1 Std. 45 Min
Spanakopitas à la feta et à l'aneth
1h 15min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 Min
Falafels
24h
Brochettes chich taouk, houmous et salade aux graines
1h 40min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 Min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1 Std.
Keftas grillées
45 Min
Brochettes de kefta
55 Min
Naans au fromage
2 Std. 25 Min