
Urządzenia i Akcesoria
Jiaozi z wołowiną i porem
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
50 sztuk
Składniki
Sos
-
ząbki czosnku2
-
octu ryżowego30 g
-
sosu sojowego30 g
-
oleju sezamowego10 g
-
chili, mielonego1 szczypta
-
soli1 szczypta
Farsz
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry15 g
-
wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)350 g
-
pora białej i jasnozielonej części, pokrojonej w 2 mm plastry100 g
-
sosu sojowego25 g
-
wody zimnej30 g
-
wina ryżowego15 g
-
oleju słonecznikowego10 g
-
soli½ - ¾ łyżeczki
Ciasto
-
wody660 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia300 g
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
38.6 kcal /
161.8 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
0.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska