Jiaozi z wołowiną i porem
TM5 TM6

Jiaozi z wołowiną i porem

4.6 (159 ocen)

Składniki

Sos

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g octu ryżowego
  • 30 g sosu sojowego
  • 10 g oleju sezamowego
    lub 10 g oleju słonecznikowego
  • 1 szczypta chili, mielonego
  • 1 szczypta soli

Farsz

  • 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 350 g wołowiny, bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
  • 100 g pora, białej i jasnozielonej części, pokrojonej w 2 mm plastry
  • 25 g sosu sojowego
  • 30 g wody, zimnej
  • 15 g wina ryżowego
  • 10 g oleju słonecznikowego
    lub 10 g oleju sezamowego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli

Ciasto

  • 660 g wody
  • 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
161.8 kJ / 38.6 kcal
Białko
2.3 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy