Jiaozi z wołowiną i porem

Jiaozi z wołowiną i porem

4.6 166 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
50 sztuk

Składniki

Sos
  • ząbki czosnku
    2
  • octu ryżowego
    30 g
  • sosu sojowego
    30 g
  • oleju sezamowego
    10 g
    10 g oleju słonecznikowego
  • chili, mielonego
    1 szczypta
  • soli
    1 szczypta
Farsz
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry
    15 g
  • wołowiny bez białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
    350 g
  • pora białej i jasnozielonej części, pokrojonej w 2 mm plastry
    100 g
  • sosu sojowego
    25 g
  • wody zimnej
    30 g
  • wina ryżowego
    15 g
  • oleju słonecznikowego
    10 g
    10 g oleju sezamowego
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
Ciasto
  • wody
    660 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i deski do krojenia
    300 g
  • soli
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 38.6 kcal / 161.8 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...