Wersje kompatybilne
Gunkan - maki de quinoa con tiradito de lubina (Cocción de arroz)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de filetes de lubina, sin piel ni espinas
- 1 diente de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco de 2 cm
- 3 - 4 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 30 g de cebolla roja (y algo más para decorar)
- 4 pellizcos de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 30 g de aceite
- 40 g de zumo de lima
- 50 g de vinagre de arroz
- 30 g de azúcar
- 200 g de quinoa en grano
- 1 trozo de alga kombu de 2x2 cm (opcjonalnie)
- 500 g de agua
- 1 aguacate en bastones de 4x1 cm
- 3 - 4 láminas de alga nori
- 1 cucharadita de wasabi en pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 196.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fajitas integrales de pollo asado
1h 20 min
Smoothie bowl
5 Min
Brochetas de salmón con hummus de aguacate
20 min
Sorbete de limón
8 Std. 30 Min
Trufas de avena y algarroba
15min
Colines cristal al aceite de oliva
4h
Ensalada de pasta integral
25 min
Pizza integral de batatas
3 godz. 15 min
Fajitas veganas con tofu
25 min
Pastel de chocolate para dos
30 min
Mimosa de pomelo
10 min
Galletas de parmesano
40 Min