Arroz integral meloso con sepia y gambones

Arroz integral meloso con sepia y gambones

4.3 591 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

Fumet
  • 500 g de gambones crudos enteros
  • 30 g de aceite de oliva
  • 30 g de brandy
  • 850 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
Arroz integral con sepia y gambones
  • 40 g de aceite de oliva
  • 50 g de cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 300 - 400 g de sepia en trozos de aprox. 2x2 cm
  • 150 g de tomate triturado en conserva
  • 1 cucharada pulpa de pimiento choricero
  • 150 g de guisantes congelados
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de cayena molida (opcjonalnie)
  • 250 g de arroz integral de grano redondo
  • ¼ de cucharadita de colorante alimentario (opcjonalnie)
  • 1 cucharadita perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 832.3 mg
Białko 18.6 g
Kalorie 1645 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 35.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...