![Körözött (dip hongrois aux poivrons) Körözött (dip hongrois aux poivrons)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7aa31a2a1703a2b48d613ea5dd09648f/Derivates/62e992c3fafc669ea11afa7c632b64d777b40757.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 250 g de fromage blanc 20 % m.g.
- 150 g de crème épaisse, 5-15% m.g.
- ½ c. à café de paprika fumé, moulu
- ½ c. à café de paprika fort en poudre
- 1 c. à café de moutarde
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 150 g de poivron rouge, en brunoise
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 236.8 kJ / 56.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 124.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées aux chorizo et poivron
1 Std. 15 Min
Brownie sirop d'agave et noix
55 Min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 Min
Rillettes allégées de poulet au curry
1 Std. 5 Min
Hot dog au bœuf haché et sauce barbecue
3 Std. 45 Min
Tartinade concombre-ricotta
10 Min
Craquelins aux pistaches
30 Min
Tartinable de poulet au curry breton
20 min
Sablés au maroilles
50 Min
Minitartelettes poire et effiloché de canard
1h 30min
Saumon gravlax
60h 30min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10 Min