Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 100 g de noix décortiquées
- 1 c. à soupe d'herbes aromatiques variées, déshydratées (basilic, origan, thym, romarin...)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de lait d'avoine
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de légumes variés crus (carotte, céleri, poivron, concombre par ex.), coupés en bâtonnets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1133 kJ / 521 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coleslaw quadricolore
20 Min
Houmous
10min
Tzatziki
3h 5min
Pannacotta feta et coulis de poivron
2 Std. 40 Min
Dip artichaut-mascarpone
15 Min
Houmous de courgette
10min
Houmous de lentilles corail et poivron
1h 20min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 Min
Tzatziki comme en Grèce
40min
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15 Min
Tartinade de petits pois aux amandes
20 Min
Tzatziki
15 Min