![Dip aux noix Dip aux noix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/feee5ee3-a0c0-4ce0-af15-ed6886295209/Derivates/c6d6d00b-20d5-4cab-b4ee-343cd076bfad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 100 g de noix décortiquées
- 1 c. à soupe d'herbes aromatiques variées, déshydratées (basilic, origan, thym, romarin...)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de lait d'avoine
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de légumes variés crus (carotte, céleri, poivron, concombre par ex.), coupés en bâtonnets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1133 kJ / 521 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous de courgette
10 min
Tartinade de tomates séchées
10 min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 Min
Sablés au pesto et au parmesan
35 Min
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3h 30 min
Madeleines basilic-parmesan
30 Min
Rémoulade de radis noir au yaourt
15 Min
Gaspacho tomate-abricot
1h 20min
Sablés à l'emmental et au carvi
2 Std. 20 Min
Sablés au parmesan et au sésame
25 Min
Houmous de chou-fleur
35 Min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10 min