
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre et un peu pour la plaque
- farine pour la plaque et le plan de travail
- 10 g d'huile neutre
- 500 g d'endives coupées en morceaux
- 20 g de vinaigre balsamique blanc
- 10 g d'eau
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 2 pâtes feuilletées maison (voir "Conseil(s)")
- 120 g de gorgonzola coupé en morceaux (20 g env.)
- 1 œuf battu à la fourchette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 678 kcal / 2815 kJ
- Białko
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Sód
- 591.5 mg