Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
TM6

Asperges et pommes de terre sauce hollandaise

4.7 (38 ocen)

Składniki

Les asperges et les pommes de terre

  • 600 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 1 pincée de sucre en poudre
  • 5 g de beurre (opcjonalnie)
  • 700 - 750 g de pommes de terre, coupées en morceaux (voir "Conseil(s)")
  • 1000 - 1500 g d'asperges blanches ou vertes

La sauce hollandaise

  • 20 - 40 g d'eau
  • 10 - 20 g de jus de citron
  • 175 - 350 g de beurre, coupé en morceaux
  • 4 - 8 jaunes d'œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2919 kJ / 698 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
29.5 g
Tłuszcz
58.5 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy