Risotto aux coquillages et à la truffe

Risotto aux coquillages et à la truffe

4.8 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux (3 cm env.)
    60 g
  • d'échalotes
    100 g
  • de beurre doux
    40 g
  • d'huile d'olive et un peu pour la cuisson
    25 g
  • de riz spécial risotto type carnaroli ou arborio
    320 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • d'eau
    600 g
  • cube de bouillon de volaille
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées
    500 g
  • de palourdes préalablement dégorgées
    500 g
  • de noix de saint-jacques, avec corail
    250 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    80 g
  • de truffe fraîche et un peu pour la finition
    3 - 5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 445 kcal / 1871 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...