Velouté de tomate

Velouté de tomate

4.7 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    4
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 - 3 c. à café
  • de sucre en poudre à ajuster en fonction des goûts
    3 c. à café
  • d'origan déshydraté (opcjonalnie)
    3 c. à café
  • de tomates fraîches, coupées en morceaux (2-3 cm)
    3000 g
  • de fond de légumes maison
    2 - 3 c. à café bombées
    1 - 2 cubes de bouillon de légumes, émiettés
  • de fond de légumes maison
    1 - 1 ½ c. à café bombée
    ½ - 1 cube de bouillon de légumes, émietté
  • de crème
    300 g
  • feuilles de basilic frais
    4 - 8
  • de persil frais, équeutés
    2 - 4 brins

Wartości odżywcze na 12 portions

Kalorie 2076 kcal / 8702 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 144 g
Węglowodany 120 g
Błonnik 44.7 g
Tłuszcz nasycony 60 g
Sód 11399 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...