Spaghetti aux moules, chorizo et safran

Spaghetti aux moules, chorizo et safran

4.7 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 4 c. à soupe d'huile d'olive
  • 3 œufs
  • 1 pistil de safran
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 150 g de vin blanc sec
  • 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 350 g de chorizo coupé en dés
  • 200 g de concentré de tomate
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 3 pincées de sel
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2243 mg
Białko 52.3 g
Kalorie 5016.3 kJ / 1202.3 kcal
Tłuszcz 74 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 30.3 g
Węglowodany 71.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...