Cuisse de poulet en croûte de sel, pommes de terre épicées

Cuisse de poulet en croûte de sel, pommes de terre épicées

4.0 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 1400 g de gros sel
  • 4 cuisses de poulet, avec os et peau (200 g chacune env.)
  • 1 ½ c. à soupe de curry en poudre
  • 1 c. à soupe de paprika doux en poudre
  • 500 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre coupées en cubes (2 cm)
  • 100 g de cacahuètes grillées à sec, non salées
  • 10 g gingembre frais en fines tranches
  • 1 gousse d'ail
  • 1 piment frais épépiné, à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g d'huile de tournesol
  • 10 g de jus de citron vert
    10 g de jus de citron
  • 10 g de sucre roux
  • 1 pincée de sel
  • 250 g de lait de coco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1 mg
Białko 35 g
Kalorie 3286 kJ / 785 kcal
Tłuszcz 57 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...