Cuisse de poulet en croûte de sel, pommes de terre épicées

Cuisse de poulet en croûte de sel, pommes de terre épicées

4.1 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • de gros sel
    1400 g
  • cuisses de poulet, avec os et peau (200 g chacune env.)
    4
  • de curry en poudre
    1 ½ c. à soupe
  • de paprika doux en poudre
    1 c. à soupe
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre coupées en cubes (2 cm)
    600 g
  • de cacahuètes grillées à sec, non salées
    100 g
  • gingembre frais en fines tranches
    10 g
  • gousse d'ail
    1
  • piment frais épépiné, à ajuster en fonction des goûts
    1
  • d'huile de tournesol
    30 g
  • de jus de citron vert
    10 g
    10 g de jus de citron
  • de sucre roux
    10 g
  • de sel
    1 pincée
  • de lait de coco
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 785 kcal / 3286 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...