Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle (1 cm)
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
-
10
g di dado per brodo vegetale
lub 5 g di sale + q.b. - 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1788.5 kJ / 427.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 11.4 mg
Alternatywne przepisy
Anolini
14sa
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30min
Quiche ai peperoni e pomodori
1hod. 30min
Pasta verze e pancetta
40min
Risotto radicchio e pancetta
40min
Risotto agli asparagi bianchi con uovo grattugiato
40min
Risotto zucchine e pancetta
35min
Gelato veloce alle ciliegie
20 min
Risotto ai peperoni e curry
40min
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40min
Risotto mele, speck e timo
40min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min