Risotto ai peperoni

Risotto ai peperoni

4.5 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla a pezzi
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di peperoni rossi puliti e a listarelle (1 cm)
    200 g
  • di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
    320 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di acqua
    700 g
  • di dado per brodo vegetale
    10 g
    5 g di sale, + q.b.
  • di burro
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 427.5 kcal / 1788.5 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 66.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 11.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...