Creamy tomato and feta pasta

Creamy tomato and feta pasta

3.9 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • Danish feta (1 block)
  • mini Roma tomatoes at room temperature
    400 g
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    20 g
  • small onion cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • ground black pepper to season
  • water
    1500 g
  • sea salt
    1 tsp
  • dried pasta of choice
    200 g
  • fresh basil leaves only, to garnish
    2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1119.4 mg
Białko 17.9 g
Kalorie 1995.7 kJ / 475.2 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...