
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Danish feta (1 block)
- 400 g mini Roma tomatoes at room temperature
- 20 g extra virgin olive oil plus extra to drizzle
- 1 small onion cut into halves
- 2 garlic cloves
- ground black pepper to season
- 1500 g water
- 1 tsp sea salt
- 200 g dried pasta of choice
- 2 sprigs fresh basil leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 475.2 kcal / 1995.7 kJ
- Białko
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Węglowodany
- 48 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Sód
- 1119.4 mg