Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Danish feta (1 block)
- 400 g mini Roma tomatoes, at room temperature
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 1 small onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- ground black pepper, to season
- 1500 g water
- 1 tsp sea salt
- 200 g dried pasta of choice
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1995.7 kJ / 475.2 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1119.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Caesar pasta salad
55 min
Broccoli and ham pasta bake
1h
Quick veggie pasta salad
30 min
Chicken pesto pasta
30 min
Tortellini soup
20 min
Penne and vegetables
35 min
Chicken Pizzaiola
50 min
Mexican one-pot pasta
30 min
One pot pasta with chorizo
35 min
Mushroom and bacon pasta
30 min
Tomato pasta with vegetables and feta
30 min
Broccoli and three cheese pasta bake
40 min