Chicken with almonds

3.5 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • jasmine rice
    250 g
  • water
    1200 g
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • blanched almonds
    40 g
  • cornflour
    1 tsp
  • soy sauce
    1 ½ tbsp
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • chicken thigh fillet cut into strips (2 cm thick)
    800 g
  • ground black pepper
    2 pinches
  • tomato sauce
    60 g
  • Tabasco® sauce
    ¼ tsp
  • honey
    10 g
  • spring onions/green onions trimmed, finely sliced, to garnish
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1518.8 mg
Białko 36.1 g
Kalorie 2892.1 kJ / 691.2 kcal
Tłuszcz 36.7 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 56.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...