Espirais de curgete com bolonhesa de peru

Espirais de curgete com bolonhesa de peru

4.6 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 doses

Składniki

  • cebola
    80 g
  • alho
    1 dente de
  • cenoura
    80 g
  • aipo
    40 g
  • azeite
    40 g
  • carne de peru picada
    350 g
  • concentrado de tomate
    2 c. chá de
  • tomate em pedaços
    400 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • curgete cortada em espiral (ver dica)
    750 g
  • tomate-cereja cortado em metades
    150 g
  • queijo feta esfarelado
    100 g
  • azeitonas pretas s/ caroço cortadas em rodelas
    40 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 370.5 kcal / 1550 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 1094.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...