Wersje kompatybilne
Guisado de feijão encarnado com abóbora e ovo escalfado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g salsa
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 50 g vinagre de vinho branco
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 6 ovos
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 100 g bacon cortado em fatias finas
- 400 g tomate em pedaços
- 500 g abóbora cortada em cubos
- 80 g pimento verde cortado em tiras finas
- ½ c. chá de piripíri (opcjonalnie)
- 850 g feijão-encarnado cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1269.6 kJ / 303.4 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 1195.2 mg
Alternatywne przepisy
Feijoada vegetariana
1h 20 min
Chili de soja com grão e feijão
40min
Guisado de grão com tomate e especiarias
45min
Chili com seitan
25 min
Bolonhesa de lentilhas
35 Min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1h
Guisado de feijão fumegante
30min
Estufado de amendoim africano
50min
Guisado de feijoca
25 min
Guisado de grão, batata doce e espinafres
40min
Chili com soja
55min
Chili vegetariano de lentilhas e milho
1h 35 min