Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 1 cebola média, cortada ao meio
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite de oliva
- 50 g bacon cortado em cubos (1 cm x 1 cm)
- 50 g linguiça calabresa fina, cortada em rodelas finas
- 300 g farinha de mandioca tipo biju
- 1 c. chá de sal marinho
- 2 maçãs, descascadas, cortadas em cubos pequenos
- 50 g uva passa
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 145 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Missoshiru
Brak ocen
Hot dog assado
1sa 20 dk
Torta de ricota e goiabada
5h
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Caruru
1sa 10 dk
Canjica
13 godz. 35 min
Acarajé
12 godz. 40 min
Polenta
40 dk
Kibe assado
1sa 20 dk
Caldo de feijão preto
13 godz. 5 min
Mini quiche de palmito e manjericão
1h 25min
Calabresa acebolada
20 dk