Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 1 cebola média, cortada ao meio
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite de oliva
- 50 g bacon cortado em cubos (1 cm x 1 cm)
- 50 g linguiça calabresa fina, cortada em rodelas finas
- 300 g farinha de mandioca tipo biju
- 1 c. chá de sal marinho
- 2 maçãs, descascadas, cortadas em cubos pequenos
- 50 g uva passa
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 145 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palha italiana
45 min
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Bobó de camarão
45 min
Farofa de castanhas portuguesas
35min
Brigadeiro de capim-santo de colher
20min
Feijão tropeiro
13 Std. 15 Min
Bolo de mandioca com coco
1h 15min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1u. 45min
Empadão do mar
1h 35min
Peixe crocante com maionese de coentro
1h 15min
Sorvete de flocos
4 Std. 25 Min
Bolinha de mandioca recheada
45 min