Wersje kompatybilne
Salada de folhas com figo, queijo feta, amêndoas e redução de balsâmico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g vinagre balsâmico
- 30 g mel
- 200 g mix de vegetais (alface crespa, romana, americana ou roxa, radicchio, rúcula, agrião)
- 4 figos frescos, cortados em quartos
- 150 g queijo feta, cortado em cubos pequenos
- 20 g amêndoas laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1037 kJ / 248 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de funghi
40 min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1h
Molho oriental
Keine Bewertungen
Fondue de chocolate
Keine Bewertungen
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10min
Quiche de cebola
1h 10min
Mini pão de queijo com calabresa
2h
Coalhada seca
15h 10min
Sorbet de frutas
5min
Molho pesto de manjericão
10min
Legumes recheados
1 Std. 20 Min
Risoto com queijo parmesão
30 min