Wersje kompatybilne
Salada de folhas com figo, queijo feta, amêndoas e redução de balsâmico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g vinagre balsâmico
- 30 g mel
- 200 g mix de vegetais (alface crespa, romana, americana ou roxa, radicchio, rúcula, agrião)
- 4 figos frescos, cortados em quartos
- 150 g queijo feta, cortado em cubos pequenos
- 20 g amêndoas laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1037 kJ / 248 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho quatro queijos
20 Min
Crocante de chocolate
Brak ocen
Pão Challah
Brak ocen
Palha italiana
45min
Suco antioxidante
10 Min
Risoto de camarão com leite de coco
40 Min
Creme de pupunha e queijo brie
45min
Pasta de grão de bico (homus)
40 Min
Menu de Creme de legumes, Frango com molho de mostarda e Legumes a vapor
45min
Soufflé de queijo
50 Min
Guacamole
10 Min
Molho pesto de manjericão
10 Min