Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 abobrinhas (130 g cada)
- 2 berinjelas (400 g cada)
- 2 cebolas brancas (120 g cada)
- 500 g água
- 10 g azeite extravirgem, mais q.b para untar e regar
- 100 g farinha de rosca
- 10 folhas de manjericão fresco
- 1 ovo
- 20 g leite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1018 kJ / 243 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de coco gelado
1h
Arroz e feijão tradicional
13hod. 20min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1h
Suco verde
15 min
Polenta
40 min
Pasta de grão de bico (homus)
40 min
Suco de maçã, cenoura e hortelã
10 min
Molho vinagrete
15 min
Bolo de pamonha doce
55 min
Picolé cremoso de morango
12 godz. 15 min
Menu com creme de ervilha e gengibre, salmão com limão, brócoli e batata
45 min
Molho pesto de manjericão
10 min