Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebola, cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 100 g massa curta seca e fina para sopas (ex.: fidelini)
-
250
g tomate, cortado em pedaços
lub 250 g tomate pelado enlatado, em pedaços - 50 g extrato de tomate
-
2
c. chá cheia de caldo caseiro, de carne ou legumes
lub 2 cubos de caldo (para 0.5 l) - ½ - 1 c. chá de cominho em pó, a gosto (opcjonalnie)
- 800 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Manjar de coco com calda de ameixas
4h 35min
Galinhada
1j 30 menit
Salpicão de frango
40 min
Curau de milho verde
30 min
Canjica
13h 35min
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1j 20 menit
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Tutu à mineira
35 Min
Camarão com chuchu
30 min
Bolo cremoso de coco
2h 45 min