Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebola, cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite
- 100 g massa curta seca e fina para sopas (ex.: fidelini)
-
250
g tomate, cortado em pedaços
lub 250 g tomate pelado enlatado, em pedaços - 50 g extrato de tomate
-
2
c. chá cheia de caldo caseiro, de carne ou legumes
lub 2 cubos de caldo (para 0.5 l) - ½ - 1 c. chá de cominho em pó, a gosto (opcjonalnie)
- 800 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queijadinha com laranja
Keine Bewertungen
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Escondidinho de carne seca
1h 55 min
Estrogonofe de carne com batatas
1 Std. 20 Min
Torta capixaba
1 Std. 30 Min
Acarajé
12 godz. 40 min
Pastel de carne
3 godz. 15 min
Kibe assado
1 Std. 20 Min
Esfiha de carne fechada
2h 20min
Calabresa acebolada
20 Min
Molho vinagrete
15 Min
Escondidinho de carne
1 Std. 15 Min