Scotch broth (bouillon écossais)

Scotch broth (bouillon écossais)

4.1 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • 180 g d'oignons coupés en deux
  • 160 g de carottes coupées en morceaux
  • 100 g de céleri branche coupé en morceaux
  • 160 g de rutabaga coupé en morceaux
    160 g de navet, coupé en morceaux
  • 500 g de viande d'agneau désossée coupée en dés (1 cm)
  • 80 g d'orge perlé
  • 1000 g de bouillon de légumes
    1000 g d'eau, et 1,5 cube de bouillon de légumes
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 feuilles de laurier déshydratées
  • 100 g de petits pois surgelés
  • 1 brin de persil frais haché

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 466.3 mg
Białko 17.7 g
Kalorie 1391.2 kJ / 334.2 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...