
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La tarte
- 100 g de beurre doux froid et coupé en morceaux
- 200 g de farine blanche type 45 et un peu pour le plan de travail
- 5 pincées de sel
- 80 g d'eau froide
- 150 g de filet de poulet coupé en cubes
- 1 pincée de quatre-épices
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 1 œuf
- 400 g de boudin blanc coupé en rondelles (3 mm)
- 200 g de figues fraîches coupées en rondelles
- 30 g de noisettes décortiquées et concassées
- 50 g de noisettes entières torréfiées
La sauce
- 50 g de beurre demi-sel
- 50 g d'échalotes coupées en deux
- 80 g de vin de madère
-
200
g de fond de veau reconstitué
lub 180 g d'eau reconstitué - 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre 5 baies
- 20 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 704.3 kcal / 2931.3 kJ
- Białko
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 46.8 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Sód
- 1259.5 mg