
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème d'épinards
- 1 échalote coupée en deux
- 1 gousse d'ail
- 5 g d'huile d'olive
- 40 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
- 15 g de vin blanc type montlouis
- 200 g d'épinards frais équeutés
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
- 50 g de rillons coupés en tranches
Le crémeux de blancs d'œufs
- 2 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
- 10 g de fromage de chèvre type sainte-maure, coupé en copeaux
La garniture
- 400 g d'eau
- 2 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 460.5 kcal / 1910.5 kJ
- Białko
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 38.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Sód
- 622 mg