Clafoutis aux tomates cerise, quenelle de fromage frais

Clafoutis aux tomates cerise, quenelle de fromage frais

3.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 10 g d'huile d'olive
  • 320 g de fromage frais, type Madame Loïk
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 10 feuilles de menthe fraîche ciselées
  • 400 g de lait
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à soupe de fécule de maïs
  • 2 œufs
  • 40 g de gruyère râpé
  • du sel à ajuster en fonction des goûts
  • du poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 16 tomates cerise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 408.3 mg
Białko 15 g
Kalorie 1915.5 kJ / 461.5 kcal
Tłuszcz 38.8 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...