Flammekueche au chèvre et oignon rouge

Flammekueche au chèvre et oignon rouge

4.5 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 portions

Składniki

La pâte
  • d'eau
    160 g
  • de levure boulangère sèche (1/5 sachet)
    4 g
  • de farine de blé et un peu pour le saladier
    300 g
  • de sel
    ½ c. à café
La garniture
  • d'oignons rouges coupés en deux
    400 g
  • gousses d'ail
    2
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    25 g
  • de lardons fumés
    150 g
  • de crème fraîche épaisse
    150 g
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • de fromage de chèvre en bûche
    150 g
  • de gruyère râpé
    20 g
  • salade verte pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 453.3 kcal / 1895.5 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 42.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Sód 555.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...