
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 160 g d'eau
- 4 g de levure boulangère sèche (1/5 sachet)
- 300 g de farine de blé et un peu pour le saladier
- ½ c. à café de sel
La garniture
- 400 g d'oignons rouges coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 25 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
- 150 g de lardons fumés
- 150 g de crème fraîche épaisse
- 3 pincées de poivre moulu
- 150 g de fromage de chèvre en bûche
- 20 g de gruyère râpé
- salade verte pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 453.3 kcal / 1895.5 kJ
- Białko
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Sód
- 555.2 mg