Flammekueche au chèvre et oignon rouge

Flammekueche au chèvre et oignon rouge

4.5 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 portions

Składniki

La pâte
  • 160 g d'eau
  • 4 g de levure boulangère sèche (1/5 sachet)
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le saladier
  • ½ c. à café de sel
La garniture
  • 400 g d'oignons rouges coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 25 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 150 g de lardons fumés
  • 150 g de crème fraîche épaisse
  • 3 pincées de poivre moulu
  • 150 g de fromage de chèvre en bûche
  • 20 g de gruyère râpé
  • salade verte pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 555.2 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 1895.5 kJ / 453.3 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...