Merlan pané aux corn flakes, fondue d'épinards au curry

Merlan pané aux corn flakes, fondue d'épinards au curry

4.5 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • de farine de blé
    100 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • d'huile de colza
    2 c. à soupe
  • d'eau
    1 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de flocons de céréales type corn flakes
    120 g
  • de filets de merlan sans la peau, coupés en trois
    400 g
  • d'eau
    500 g
  • d'épinards frais équeutés et grossièrement hachés
    800 g
  • de beurre coupé en dés
    30 g
  • un bain d'huile de friture
    180 g d'huile de tournesol
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 753 kcal / 3159 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...