Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de ketchup
- 50 g de jus de citron
- 1 c. à café d'épices cajun
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g de crevettes cuites, décortiquées
- 1200 g d'eau
- ½ c. à café de gros sel
- 200 g de riz
- ½ citron jaune, coupé en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1647 kJ / 387.5 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 3534.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettes à l’américaine, sauce tomate et cognac
45 dk
Rougail saucisse et riz
50 dk
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50 dk
Papillotes de poulet à la japonaise
35 min
Couscous aux herbes et sauté de porc à la harissa
1sa 5 dk
Vatapa aux crevettes
50 dk
Riz pilaf aux poivrons et au bœuf haché
30 min
Riz aux saucisses de Hong Kong
55 min
Kouign patatez à l'andouille
1sa 5 dk
Spaghetti à la crème de poivron et au chorizo
50 dk
Pâtes aux moules et au safran
25 min
Chow mein aux crevettes
45 dk