Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de ketchup
- 50 g de jus de citron
- 1 c. à café d'épices cajun
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 700 g de crevettes cuites, décortiquées
- 1200 g d'eau
- ½ c. à café de gros sel
- 200 g de riz
- ½ citron jaune, coupé en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1647 kJ / 387.5 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 3534.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz au poulet et chorizo
35min
Crevettes à la vanille
25min
Sauté de veau au pineau-des-charentes et pommes de terre
50min
Pâtes aux crevettes et à la feta
55min
Riz au safran et poulet
40 min
Wok de crevettes
35min
Farfalle au porc, aux champignons et à la sauge
30 min
Poulet aux pommes façon Vallée d’Auge, riz noir complet
1h
Faire sauter du chorizo
10min
Curry poulet-crevettes-ananas
35min
Cari poulet
45 min
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50min