Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g uien, gehalveerd
- 60 g wortelen, in stukken (3 cm)
- 100 g prei, in stukken (3 cm)
- 100 g knolselder, in stukken (3 cm)
- 100 g Zwitsers "Bündnerfleisch", in reepjes (2 cm)
- 30 g boter
- 80 g parelgerst
- 900 g water
- 2 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
- 100 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 1 snuifje zout, naar eigen smaak
- 1 snuifje gemalen peper, naar eigen smaak
- ½ bos verse bladpeterselie (±10 g), enkel de blaadjes, fijngehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1137 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glutenvrije mini hazelnoot-confituur gebakjes (Linzer torte)
Brak ocen
Glutenvrije gevulde pepers
Brak ocen
Knolselder parmigiana
Brak ocen
Parmezaan op plantaardige basis
5 Min
Matzeballen
Brak ocen
Pompoen baba ganoush
35 Min
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
30 Min
Hainanese kiprijst
1 Std. 20 Min
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Brak ocen
Pierogi met vlees
1 Std.
Aardappel- en gedroogde champignonsoep
Brak ocen
Vegan mayonaise
Brak ocen