Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruidenknoedels
- 10 - 15 g gemengde verse kruiden (bv. basilicum, peterselie, wilde knoflook, kervel), enkel de blaadjes
- 200 g melk
- 60 g boter, in stukken
- ¾ tl zout
- ¼ tl gemalen nootmuskaat (opcjonalnie)
- 150 g griesmeel
- boter, plus extra om in te vetten
- 1 ei
Rode bietensoep
-
500
g rauwe rode bieten, gepeld, in stukken
lub 500 g gekookte rode bieten, in stukken - 700 g water
- 150 g witte wijn
-
2
volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt
lub 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 25 g bloem
- ½ - 1 tl zout
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 100 g room
- 1 el witte wijnazijn (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 Min
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50 Min
Verloren brood met peer, gember en bessenjam
Brak ocen
Linzensoep met spinazie
50 Min
Roerbak met aubergines en kofu
Brak ocen
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40 Min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3h 35min
Rijstcake met zoete azukiboonpasta
Brak ocen
Tomatenketchup
1 Std. 15 Min
Vijgenmosterd
25 Min
Romige Marokkaanse bonensoep
35 Min
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 Min