Siciliaanse Garnalensalade

5.0 5 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porties

Składniki

  • rode uien in ringen (1-2 mm)
    200 g
  • rode wijnazijn naar smaak
    30 - 40 g
  • verse peterselie enkel de blaadjes
    10 g
  • extra vergine olijfolie
    50 g
  • teentje knoflook (opcjonalnie)
    ½
  • limoensap vers geperst
    40 g
    40 g citroensap, vers geperst, vers geperst
  • zout
    ½ theelepel
  • gemalen witte peper
    1 snuifje
  • water
    300 g
  • grote rauwe garnalen, gepeld en het darmkanaal verwijderd (ong. 1 kg garnalen in schaal)
    500 g
  • zout plus extra naar smaak
  • limoenen in schijfjes (2-3 mm)
    1 - 2
    1 citroen, in schijfjes (2-3 mm)
  • venkelknol in schijfjes (1-2 mm)
    200 g
  • kerstomaten gehalveerd
    400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 17 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...