Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pimento morrone cortado em pedaços
- 100 g cornichons
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de colorau
- 900 g água
- 350 g arroz jasmine
- 1 ½ c. chá de sal
- 200 g couve-flor cortada em raminhos pequenos
- 150 g curgete cortada em cubos
- 150 g espargos verdes cortados em pedaços
- 650 g miolo de camarão
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1550 kJ / 370.5 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1218.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz com cogumelos, nabiças e linguiça
35 min
Salada de arroz e atum
1h
Massa com frutos secos e tomate seco
30 min
Salada à moda da Sicília
40 min
Salada de cuscuz com ervilhas
20 min
Enrolados de atum em alface
20 min
Escabeche de bacalhau
30 min
Salada de couve-flor e batata
30 min
Orzo com atum, ervilhas tortas e molho de manjericão
45 min
Arroz exótico
40 min
Arroz colorido
40 min
Roupa velha
25 min