Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 1 c. sopa de folhas de salsa
- 5 grãos de pimenta preta
- 30 g azeite
- 1000 g água
- 4 medalhões de maruca
- 1 c. chá de sal
- 85 g arroz agulha
- 200 g espinafres
- 1 pé de hortelã, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 154 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Patê de cavala com agrião
5 Min
Raia alhada
40min
Sopa de bacalhau e alho-francês
45min
Migas de broa com bacalhau
30min
Peixe à Portuguesa
6 godz. 45 min
Xarém de sardinha
50 Min
Favas guisadas
50 Min
Caldo de bacalhau
30min
Sopa de cação
40min
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min