Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pickled cucumber, cut into pieces (3-4 cm)
- 150 g carrots, cut into pieces (3-4 cm)
- 350 g raw beetroot, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g potatoes, cut into small pieces (approx. 1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 100 g sauerkraut (opcjonalnie)
- 50 g spring onions/shallots, cut into thin slices
- 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
- 60 g oil
- 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 Std. 40 Min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1 Std. 40 Min
Vegetarian chilli
1h 5min
Artichoke and bean ragout
1h 30min
Crispy bread with tapenade
45min
Vitality truffles
25min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1hod. 20min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1h 35min
Dairy free tzatziki
24 Std. 5 Min
Poppy seed and apple cake
2hod. 10min