Russian beetroot salad

Russian beetroot salad

4.2 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • pickled cucumber cut into pieces (3-4 cm)
    150 g
  • carrots cut into pieces (3-4 cm)
    150 g
  • raw beetroot cut into pieces (3-4 cm)
    350 g
  • water
    500 g
  • potatoes cut into small pieces (approx. 1 cm)
    250 g
  • frozen green peas
    100 g
  • sauerkraut (opcjonalnie)
    100 g
  • spring onions/shallots cut into thin slices
    50 g
  • fresh dill plus extra to garnish
    2 - 3 sprigs
  • oil
    60 g
  • white wine vinegar (opcjonalnie)
    20 g
  • salt
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 139 kcal / 583 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...