Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pickled cucumber, cut into pieces (3-4 cm)
- 150 g carrots, cut into pieces (3-4 cm)
- 350 g raw beetroot, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g potatoes, cut into small pieces (approx. 1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 100 g sauerkraut (opcjonalnie)
- 50 g spring onions/shallots, cut into thin slices
- 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
- 60 g oil
- 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Cucumber soup
25min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Sauerkraut soup
50min
Orange grove beghrir with orange blossom yoghurt
4 godz. 50 min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Artichoke and bean ragout
1 godz. 30 min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30min
Crunchy carrot salad
10 min
Raw cauliflower tabouli
30min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Zucchini soup
25min