Purée de haricots blancs aux épinards

Purée de haricots blancs aux épinards

4.5 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

La tombée d'épinards
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g de beurre coupé en morceaux
  • 250 g de pousses d'épinards frais
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
La purée de haricots blancs
  • 30 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 500 g de haricots blancs en boîte rincés et égouttés
  • 150 g d'eau
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 bouquet garni

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 242.5 mg
Białko 11 g
Kalorie 1098.3 kJ / 262.3 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 21.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...