Urządzenia i Akcesoria
Cake Mississippi clair
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
16 parts
Składniki
-
250 g de farine
-
200 g de sucre
-
100 g de crème fraîche
-
100 g de beurre doux
-
3 œufs
-
20 g de jus d'orange20 g de whisky, (tout type)
-
1 c. à café de poudre à lever
-
½ c. à café de gousse de vanille en poudre
-
1 pincée de sel
-
6 barres de chocolat suisse, type branches chocolat noir (de 23 g)
Le glaçage
-
100 g de sucre
-
40 g de jus d'orange40 g de whisky, (tout type)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 morceau/part
Białko
4 g
Kalorie
1226 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gâteau des rois
1 godz. 55 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Miroirs
1 godz. 40 min
Tresse russe aux canneberges
3 godz.
Gâteau de Linz
1 godz.
Croissants au jambon
35 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Cake tyrolien automnal
1 godz. 20 min
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Milanais
3 godz.
Tresse bernoise
1 godz. 45 min