Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sucre
- 2 bâtons de cannelle (d'env. 5 cm)
- 500 g d'amandes, entières, décortiquées
- 2 c. à café de miel (miel d’acacia p. ex.)
- 3 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 325 kJ / 78 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Gâteau des rois
1sa 55 dk
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Papet vaudois
55 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Cake tyrolien automnal
1 godz. 20 min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min