![Étoiles à la cannelle Étoiles à la cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C37A9482-EDC2-4A45-AE91-E60B4173B89D/Derivates/5c7226cb-ccfa-420c-816f-93aa1d4b1866.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sucre
- 2 bâtons de cannelle (d'env. 5 cm)
- 500 g d'amandes, entières, décortiquées
- 2 c. à café de miel (miel d’acacia p. ex.)
- 3 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 325 kJ / 78 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Gâteau aux carottes argovien
2h
Bonhomme en pâte
2h 10min
Bruns de Bâle
8h 40min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Cuchaule
2h 30min
Gâteau aux carottes
1 godz. 10 min
Tresse bernoise
1hod. 45min