![Bonhomme en pâte Bonhomme en pâte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F7F2B5B-0D5C-48D5-BC55-3D66ACE89783/Derivates/2a025d93-254f-4cf6-bb54-7f9076df01b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g de lait
- 75 g de beurre, mou coupé en morceaux
-
½
cube de levure boulangère fraîche (10 g), émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 2 c. à café de sucre
- 500 g de farine à tresse, et un peu plus pour fariner
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'eau, pour les décorations
- 1 c. à soupe de raisins de Smyrne, selon les goûts
- 1 c. à soupe de noix entières, selon les goûts
- 1 œuf, battu
- 1 c. à soupe de sucre en grains, selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2772 kJ / 662 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1h 15min
Bruns de Bâle
8h 40 min
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Grittibenz sucré
2 Std. 15 Min
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain paysan
3h
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Cake aux branches
1h 10min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1sa 45 dk