
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g de lait
- 75 g de beurre mou coupé en morceaux
-
½
cube de levure boulangère fraîche (10 g), émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 2 c. à café de sucre
- 500 g de farine à tresse et un peu plus pour fariner
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'eau pour les décorations
- 1 c. à soupe de raisins de Smyrne selon les goûts
- 1 c. à soupe de noix entières selon les goûts
- 1 œuf battu
- 1 c. à soupe de sucre en grains selon les goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 662 kcal / 2772 kJ
- Białko
- 19 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 100 g