Carac (Tartelette au chocolat)

Carac (Tartelette au chocolat)

4.6 30 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

Pâte sablée
  • 50 g de sucre
  • 200 g de beurre coupé en morceaux, et un peu pour beurrer les moules
  • 370 g de farine et un peu pour fariner le plan de travail
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
Ganache
  • 250 g de chocolat noir cassé en morceaux (2 cm)
  • 100 g de crème entière, froide
Glaçage au sucre et pastille au chocolat
  • 200 g de sucre
  • 25 g d'eau
  • 15 gouttes de colorant alimentaire (tout type) vert

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Białko 9 g
Kalorie 2942 kJ / 703 kcal
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...