Carac (Tartelette au chocolat)

Carac (Tartelette au chocolat)

4.6 28 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

Pâte sablée
  • de sucre
    50 g
  • de beurre coupé en morceaux, et un peu pour beurrer les moules
    200 g
  • de farine et un peu pour fariner le plan de travail
    370 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
Ganache
  • de chocolat noir cassé en morceaux (2 cm)
    250 g
  • de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
    100 g
Glaçage au sucre et pastille au chocolat
  • de sucre
    200 g
  • d'eau
    25 g
  • de colorant alimentaire (tout type) vert
    15 gouttes

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 703 kcal / 2942 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...