Gâteau du Vully
TM6 TM5

Gâteau du Vully

3.7 (36 ocen)

Składniki

Pâte

  • 40 g de beurre, coupé en morceaux et un peu plus pour graisser
  • 180 g de lait
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g)
    lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g)
  • 300 g de farine
  • 1 c. à café de sel

Garniture

  • 200 g de crème double (45 % de matière grasse)
  • 2 jaunes d'œufs
  • 150 g de sucre
  • 2 pincées de cannelle moulue (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
1592 kJ / 382 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy