Gâteau du Vully

Gâteau du Vully

4.0 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 parts

Składniki

Pâte
  • de beurre coupé en morceaux et un peu plus pour graisser
    40 g
  • de lait
    180 g
  • de levure boulangère fraîche (env. 20 g)
    ½ cube
    1 sachet de levure boulangère sèche, (7 g)
  • de farine
    300 g
  • de sel
    1 c. à café
Garniture
  • de crème double (45 % de matière grasse)
    200 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre
    150 g
  • de cannelle moulue (opcjonalnie)
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 382 kcal / 1592 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...