
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 2 c. à café de sucre
- ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine pour tresse
- 1 ¾ de c. à café de sel
- 60 g de beurre en morceaux (1 cm)
- 160 g de lardons
- 20 g de germes d’oignons
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 318 kcal / 1334 kJ
- Białko
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g