![Nœud au lard Nœud au lard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3ddb9124-486c-4a15-b27f-2d960ddd2b74/Derivates/529b370a-c10a-4ffc-a6a7-b0635bf09541.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 2 c. à café de sucre
- ½ cube de levure boulangère fraîche, (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine pour tresse
- 1 ¾ de c. à café de sel
- 60 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 160 g de lardons
- 20 g de germes d’oignons
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1334 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Grittibenz sucré
2 Std. 15 Min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Caramels à la crème
2 Std.
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Rösti bernois
40min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Croissants au jambon
35min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min