Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 2 c. à café de sucre
- ½ cube de levure boulangère fraîche, (env. 20 g), émiettée
- 500 g de farine pour tresse
- 1 ¾ de c. à café de sel
- 60 g de beurre, en morceaux (1 cm)
- 160 g de lardons
- 20 g de germes d’oignons
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1334 kJ / 318 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Tarte flambée au lard
40min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2u. 40min
Papet vaudois
55min
Cake aux branches
1h 10min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Pain tessinois
1h 50 min
Knöpflis
50min
Spätzlis au fromage
1h 10min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Croissants au jambon
35 Min
Sauce à salade à la française
20 min
Tresse bernoise
1h 45min