![Gâteau des rois Gâteau des rois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1af160e7-cae9-4931-94d7-77a10bddd303/Derivates/ea585bd5-86ec-491e-b185-cf020b77c361.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de lait
- 3 c. à soupe de sucre
- ½ cube de levure boulangère fraîche (ca. 20 g), émiettée
- 500 g de farine
- 1 ½ c. à café de sel
- 60 g de beurre, mou
- 4 c. à soupe de raisins sultanines
- 1 œuf, battu, pour dorer
- 1 c. à soupe de sucre en grains
- 1 c. à soupe d’amandes, effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Gâteau des rois
2 Std. 15 Min
Milanais
3sa
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Pain paysan
3sa
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Cuchaule
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min