Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g de lait
- 3 c. à soupe de sucre
- ½ cube de levure boulangère fraîche (ca. 20 g), émiettée
- 500 g de farine
- 1 ½ c. à café de sel
- 60 g de beurre, mou
- 4 c. à soupe raisins sultanines
- 1 œuf, battu, pour dorer
- 1 c. à soupe de sucre en grains
- 1 c. à soupe d’amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 360 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Bonhomme en pâte
2h 10min
Moutarde de Bénichon
40 Min
Gâteau des rois
2 godz. 15 min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Pain paysan
3h
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1h 50min
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min
Cake Mississippi clair
1h 15min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1h 45min