![Pain tessinois Pain tessinois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A7D9D88B-8A16-4CEC-B479-6B3707DCAD3C/Derivates/8ec15ab6-5a0d-4baa-bfe9-8c941f5d8f65.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine
-
½
cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g) émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 1 ½ c. à café de sel
- 300 g d'eau, tiède
- 25 g d'huile de colza
- 1 c. à soupe d'eau
- 1 œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 861 kJ / 206 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Petits pains du 1er août
1ωρ. 10 λεπτ.
Pain paysan
3h
Gâteau des rois
1 godz. 55 min
Gâteau du Vully
2h 30min
Rösti bernois
40 Min
Cake tyrolien automnal
1sa 20 dk
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min